Állt a bál!

Szüreti felvonulás és bál volt Kisapostagon 2012. szeptember 29-én. Schreiner Béla polgármestertől Kopecz Imre – mint bíró – és ifjú felesége, Kopeczné Konnáth Anikó vette át a falu kulcsát, majd megkezdődött a hagyományos szereplőkkel – kisdobos, csikósok, csőszök, csőszlányok – a falujárás.

 

Az első megálló Márkli Jánosnéknál volt, ahol a táncot a vendéglátók finomságokkal köszönték meg, és itt volt a kukoricamorzsoló verseny is. A következő állomás Áron Józsefék portájánál volt, s itt patkó célbadobásban mérhették össze ügyességüket a résztvevők. A vetélkedők győzteseinek jutalma báli belépő volt.

A bált új helyszínen, a sportpálya melletti területen, Nagy Attila képviselő szervezésében rendezték. Bár az új helyszínt a falubeliek vegyes érzelemmel fogadták, hamar kiderült, hogy jó választásnak bizonyult – sok szempontból.

 

A szüreti felvonulók főpróbáztak először a nagysátorban ideiglenesen összerakott színpadon, majd két csikóslegény lovasbemutatója következett a focipályán. Közben egyre gyűltek az emberek, és a sátrak kezdtek megtelni. Nemcsak a pörkölt finom illata, hanem a jó idő is csábította a vendégeket.

A vacsora elköltése után a baracsi Kiscsapás néptáncegyüttes kitűnő előadását, majd a népviseletbe öltözött helyiek táncát láthattuk. A fellépéseket követően a bálozók foglalták el színpadot s táncolhatták le a kiadós vacsorát – hajnalig.

Reméljük, a jövő évi folytatás hasonlóan színvonalas lesz.

Kapcsolódó posztok