Együnk több halat!

Sorozatunkban Péter Jánosné halas receptjeiből válogatva igyekszünk Önöknek olyan halételeket bemutatni, amik elkészítése nem túl bonyolult, egyúttal reméljük, hogy kedvet kapnak a gyakoribb halfogyasztáshoz!

 

Haltekercs tengeri halból

 

Hozzávalók: 50 dkg tonhalszeletek, 1 db zsemle, 1 db tojás, 1 evőkanál szardellapaszta, 2 evőkanál kapribogyó, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evőkanál citromlé, 1 csapott mokkáskanál törött bors, 3 dkg vaj, vagy margarin, 2 dl tejföl, mustár.

A fagyos tonhalat hagyjuk kiengedni. A szeleteket óvatosan szétválasztjuk, majd egy nagy alufólia lapra úgy helyezzük rá, hogy egymást kissé fedjék. Így egy nagy lapot kapunk. (Ha vastag és nem csavarható fel a hal, akkor lapjában éles késsel vágjuk vékony szeletre. )

A töltelékhez a tojást habosra verjük, belekeverjük a nagyon apró kockára vágott és vízben áztatott zsemlét, kevés citromlevet, vöröshagymát. borsot és a szardellapasztát! Hozzáadjuk a kapribogyó felét és a puha, kissé olvadt vajat, majd az egészet alaposan összekeverjük. Ha nagyon száraz, 1-2 evőkanál tejjel nedvesíthetjük. Ezt a tölteléket rákenjük a hallapra, majd az alufólia segítségével felcsavarjuk, mint a bejglit szokás. Becsomagoljuk a fóliába, két végét megcsavarjuk, hogy ne folyhasson ki belőle a töltelék. Sütőlemezre tesszük és megsütjük, kb 40 perc alatt megsül. Amikor kihűlt, óvatosan fejtsük le róla a fóliát, és szeleteljük fel!

Tűzálló tálon elrendezzük a szeleteket, körberakjuk a kapribogyó másik felével. A tejfölt összekeverjük a mustárral, ráöntjük a halra. Sütőben átforrósítjuk, párolt zöldséggel és krumplipürével kínáljuk.

Kapcsolódó posztok