Lakossági fórum az Arculati Kézikönyvről

Tisztelt Lakosság!

  1. május 23-án, kedden 17.00 órai kezdettel lakossági fórumot tartunk Kisapostag Község Önkormányzata Kultúrtermében.

A rendezvény témája: Kisapostag építészeti karakterének jellemzőit és az alakuló települési környezettel szembeni elvárásokat összefoglaló Településképi Arculati Kézikönyv.

A településkép védelmével és a településrendezéssel összefüggő szabályok módosításával kapcsolatos teendőket a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény végrehajtására kiadott 400/2016. (XII. 5.) Korm. rendelet tartalmazza. Az önkormányzatoknak 2017. szeptember 30-ig kell megalkotniuk településképi rendeletüket és a rendelet alapjául szolgáló ún. településképi arculati kézikönyvet.

A kézikönyvben meg kell határozni a településképi szempontból egymástól jól elkülönülő településrészeket, a településkaraktert meghatározó arculati jellemzőket és értékeket, a településkép minőségi formálására vonatkozó javaslatokat.

A településképi arculati kézikönyv készítése során a lakosságnak is lehetősége lesz arra, hogy Kisapostag településképi megjelenésébe beleszóljon. A közös munka a lakossági fórum megtartásával kezdődik, ahol röviden ismertetni fogjuk az arculati kézikönyvvel kapcsolatos jogszabályi követelményeket és felépítésére vonatkozó elképzeléseket.

A településképi arculati kézikönyv összeállítása során határozottan számítunk a lakosság aktív részvételére.

Kérjük, jelenlétével tisztelje meg a meghirdetett fórumot!

Kisapostag, 2017. május 11.

 

 

  Nagy Attila

 polgármester

Kapcsolódó posztok