A település

 

A település

 

Kisapostag egyedülállóan szép fekvésű, rendezett település, amely Fejér megye déli részén, a Mezőföld völgyében, a Duna jobb partján fekszik. Területe 958 hektár. A település varázsa a csendes, nyugodt légkör. Vonzereje a Duna part, amit ártéri erdők és természetes, homokos-kavicsos strandok kísérnek. Az egykori rakodó területétől északra található öböl, valamint az egykori Kenderáztató-öböl kitűnően alkalmas horgászásra. Ez utóbbi mellett helyezkedik el az úgynevezett Szitányi part, ami a Duna folyam hazai szakaszának egyik legnagyobb természetes strandja. A település mellett található a sportrepülőtér, továbbá lehetőség van lovassportok végzésére is. A település Fejér és Bács-Kiskun megye, a Dunántúl és az Alföld, az észak-déli és a nyugat-keleti európai közlekedési főútvonalak találkozási pontján fekszik, ezáltal egyfajta hídfő szerepet tölt be, nemcsak elválaszt, hanem össze is köt tájakat és korokat, bevándorló embereket és különböző kultúrákat.

 

Kisapostagon minden évben megrendezésre kerül júniusban a falunap, ahol környékbeli tánc- és énekcsoportok színesítik a napot, este pedig sztárvendégek lépnek fel. Augusztusban a hagyományőrző halászléfőző versenyen, szintén nyáron a Baraccsal közösen megrendezett repülőnapon kapcsolódhatnak ki az itt élők. Ősszel a szüreti felvonulás és bál, decemberben a falukarácsony színesíti községünk életét. Rendszeresen vannak testvértelepülési találkozók, és sportprogramok is. A Kultúrház év közben számos eseménynek ad otthont, ahol a lakosság kedvére válogathat a színes programok közül.

 

Helyi televízió jelenleg nem működik. Havonta jelenik meg a Kisapostagi Krónika kiadvány, amely a település lakosságának informálására szolgál, illetve települési honlap is működik.