TOP-1.2.1- 15-FE1- 2016-00001

Screenshot_144

Projekt azonosító száma:

TOP-1.2.1-15-FE1-2016-00001

Tájékoztató a községben megkezdődött – az Európai Unió Európai Regionális és Fejlesztési Alapok támogatásával – fejlesztésről

A kedvezményezett neve: Kisapostag Község Önkormányzata

A projekt címe:  Aktív kerékpáros turizmusfejlesztés Kisapostag – Dunaújváros között

A szerződött támogatás összege:   119 689 000 Ft.

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A kerékpározás napjainkban egyre népszerűbb a napi közlekedésben és a szabadidő eltöltésében egyaránt, mert környezetkímélő, energiatakarékos, segít az egészségmegőrzésben és kicsi a helyigénye. Mind többen töltik a szabadidejüket aktív sportolással, lehetőleg a természet közelségében. Kisapostagnak minden adottsága meg van ahhoz, hogy turisztikai célponttá váljon a csendes, nyugodt légkörével, a Duna part szépségével, a homokos-kavicsos strandokkal és az ártéri erdők természetességével. Ezen adottságokat kihasználva és a  dunaújvárosi munkahellyel rendelkező helyi lakosok munkába járásának megkönnyítése érdekében döntött úgy az önkormányzat, hogy pályázati forrás igénybe vételével megépíti a Kisapostag-Dunaújváros közötti 5430 fm hosszú kerékpáros utat. A tervezett kerékpáros útvonal Kisapostag–Baracs közigazgatási határától Dunaújvárosig vezet. A tervezett kerékpárút közvetlenül kapcsolódik az EU támogatással megvalósult Pentele hídhoz –és a vele együtt kiépített kerékpárúthoz- mely Kisapostagot köti össze Dunavecsével, egyúttal a Dunántúlt az Alfölddel. A kerékpárút megépítése mellett kerékpáros-barát projekt elemek (szervizeszközök, információs szolgáltatások ) is megvalósulnak.

A fejlesztés hozzájárul ahhoz, hogy Kisapostag turisztikai vonzereje ne maradjon kiaknázatlan, csökkenjen a szezonalitás, növekedjen a helyi üzletek, vendéglátóhelyek árbevétele.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.03.30.

 

Projekt azonosító száma: TOP-1.2.1-15-FE1-2016-00001