2016. évi összevezetett eboltás

A veszettség elleni  védekezés  szabályairól szóló 164/2008. (XII.20) FVM rendelet – az eddigieknél is hangsúlyozottabban – a tulajdonosok kötelességévé teszi az ebek évenkénti veszettség elleni immunizálásának az elvégeztetését.Ennek elősegítésére az idén is megszervezzük Kisapostag községben az összevezetett eboltást.

Az oltás időpontja: május 4. (szerdán) délelőtt 9-12-ig, és délután 15-18-ig.

A pótoltás ideje: május 7. (szombaton) délelőtt 9-12-ig.

Az oltás a Polgármesteri Hivatal előtti téren lesz mindkét időpontban.

Három éve kötelező az ebek elektronikus transzponderrel azaz chippel történő jelölése, amely minden négy hónaposnál idősebb kutyára vonatkozik. Az összevezetett eboltáson csak chippel ellátott ebek kaphatják meg a veszettség elleni védőoltást. A chipezést csak az ebek tartási helyén végezhetjük el, természetesen az oltással együtt, telefonon / 30-378-6390/ való előzetes egyeztetés után.

2010 óta új típusú  Kisállat Egészségügyi Könyvet használunk, csak ezek érvényesek,az újonnan kiállított könyvek ára 400.-Ft.

Az idézett rendelet szigorítja az embert ért ebmarások esetén alkalmazandó eljárást: ha oltatlan eb embert mar, akkor a hatósági állatorvos két hetes megfigyelési zárlatot rendel  el, és csak utána olthatja be az állatot, amely többletköltséggel is jár.

Az összevezetett eboltás általános díja-egy kb. puli nagyságú eb esetében- bruttó: 4200.- Ft, amely egy féreghajtó tablettát is tartalmaz.

A nagyobb testű ebek esetében 10 testsúlykg-ként további egy tablettát kell számítani 200 Ft.-/db áron.

A háznál oltás kiszállási díja 1000.-Ft. udvaronként.

Dr. Szendrőy István

   ellátó állatorvos

Kapcsolódó posztok