TOP-2.1.3-16-FE1-2021-00013

Kedvezményezett neve: Kisapostag Község Önkormányzata

Projekt címe: Kisapostag Község vízrendezése 1.

Szerződött támogatás összege: 40 211 900 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 100 %

A projekt tartalmának bemutatása

Fejlesztési cél a Kisapostag területének csapadékvíz befogadójaként szolgáló Kisapostagi vízfolyás meder vízszállító képességének és mederrézsű állékonyságának biztosítása, ezzel védve az épített és infrastrukturális környezetet.

A megvalósítás során a tervezési területen a kisvízi meder burkolásával a vízszállító képesség biztosítása, az erodálódott mederrézsű helyreállítása, a műtárgyak műszaki állapotának védelme meder és rézsűburkolatok kiépítésével. Az Arany János utca és az Akácfa köz útpálya területén lezúduló csapadékvizek rendezett, irányított, burkolattal ellátott surrantókon keresztüli bevezetése a mederbe, többlet útburkolatok kiépítésével, burkolat szélben útszegély építéssel.

A községháza felöli oldalon a Petőfi S. utca aszfaltburkolatú szervízútján és domboldal irányból lefolyó csapadékvizek rendezett, irányított, burkolattal ellátott surrantókon keresztüli bevezetése a mederbe, koronaél védelmében szegélysor kiépítése többlet burkolatépítési munkákkal, ezzel a rézsű védelmén túl az útpálya szélén azzal párhuzamosan kiépített gázközmű gerincvezeték állékonysága is biztosítható.

Az 51125. j. közút csapadékvízelvezető rendszereinek bekötési helyein burkolatok kiépítése a rézsű állékonyság biztosítása érdekében.

Az Önkormányzat felmérése szerint a védendő értékek összességében 1315,5 millió Forint értéket képviselnek, ami a pályázott összeg 37,5-szerese, így kijelenthető, hogy gazdasági szempontból is jelentős a beruházás.

A projekt komplexitását erősíteni kívánjuk többféle szemléletformáló eszköz révén. A szemléletformálás fókuszában a környezettudatos viselkedés erősítése van.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023. év szeptember hó 30. nap.

A projekt azonosító száma: TOP-2.1.3-16-FE1-2021-00013

Kapcsolódó posztok