Áradó Duna

Tisztelt Kisapostagi Lakosság!

A híradásokból már bizonyára értesültek róla, hogy a Katasztrófavédelemi Igazgatóság szakemberei készültséget rendeltek el az áradó Duna miatt. A szakemberek jelen pillanatban a 2002-es árvízhez hasonló helyzet kialakulásával számolnak.

Előzetes becslések szerint a Duna áradása a hét második felében éri el Kisapostag Községet. Településünk vezetése az árvízi védekezésre történő felkészülést megkezdte, értve ez alatt a homokzsákok összekészítését és a homok beszerzését.

Ezúton kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy veszélyhelyzet kialakulása esetén szíveskedjenek a védekezési munkákban részt venni, valamint az ehhez szükséges eszközökkel felszerelkezve rendelkezésre állni.

A leginkább veszélyeztetett Panoráma utcai ingatlanok tulajdonosait kérjük, hogy az alsó részeken, szinteken található értékeiket helyezzék biztonságba.

További információért szíveskedjenek a Baracsi Közös Önkormányzati Hivatal Kisapostagi Kirendeltségéhez a 06-25/506-580-as illetve a Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltséghez a 06-25/510-150-es telefonszámon fordulni.

Hasznos linkek:

http://fejer.katasztrofavedelem.hu/index.php?subpage=2&subpage1=131

http://fejer.katasztrofavedelem.hu/index.php?subpage2=1&subpage1=23&subpage=1&contentId=168748

http://www.hydroinfo.hu/Html/hidelo/hidelo_graf_duna.html

Kisapostag, 2013. június 3.

 

 

Schreiner Béla sk.

Védelemvezető

Kapcsolódó posztok