Közmeghallgatás csatornázás ügyben

A Polgármesteri Hivatal Kultúrtermében 2011. április 14-én, csütörtökön 17 órai kezdettel közmeghallgatás volt. Az eseményre jelentős létszámban jelentek meg a falu polgárai, hiszen csaknem 347 portát érintett a téma: a Csatornázás II. üteme.

A közmeghallgatást Schreiner Béla nyitotta meg, köszöntve a megjelenteket, majd Gömbös József, a vízügyi hatóság képviselője ismertette a víziközmű-társulat megalakulásának menetét, illetve jogszabályi környezetét.

Ezután Hangonyi Zoltán, a Hazola Kft. képviselője emelkedett szólásra és a lakosságot érintő pénzügyi lehetőségeket ismertette, részletesen kifejtve az egyösszegű befizetésre, illetve a lakástakarékpénztári befizetésre vonatkozó szabályo- kat. Márok Csaba, Mezőfalva polgármestere a közműtársulás gesztoraként a beruházás menetéről tartott előadást. A felszólalók után a lakosok tehettek fel kérdéseket, akiket elsősorban a pénzügyi és technikai részletek érdekeltek.

Mivel sajnos a tervező nem tudott megjelenni, így a kivitelezéssel kapcsolatos kérdéseket írásban lehet feltenni, melyet a Polgármesteri Hivatal részére kell eljuttatni.

A közmeghallgatáson megállapodás született arról, hogy a lakástakarékpénztári szerződések megkötésére április 29-én és 30-án kerül sor, melynek részleteiről a lakosság tájékoztatást fog kapni.

 

Kapcsolódó posztok