Víziközmű társulat alakult

Megalakult a Kisapostagi Víziközmű Társulat, amelynek a csatorna beruházás második ütemének pénzügyi koordinálásában lesz szerepe. Az ún. érdekeltségi egységek száma 367, amelyből 262 magánszemély és 5 önkormányzati érdekeltségi egység képviselője jelent meg, így 74,11%-os részvételi aránnyal (a határozatképességhez 66,67% kellett) megkezdhette az alakuló ülés munkáját a tagság.
A társulat ülését dr. Fodor Ferenc ügyvéd vezette le, aki a cégbejegyzésnél is eljár és Hangonyi Zoltán is részt vett az ülésen, a lakástakarék-pénztári tagsággal kapcsolatos kérdésekre válaszolt.
A kötelező formaságok szerint zajló ülésen a tagság elfogadta alapszabályát és minden tisztségre megválasztotta a tisztségviselőket. A társulat elnöke lett Schreiner Béla, aki polgármesterként és lakosként is érintett a beruházásban, ezért amikor szükséges, Márkli János helyettesíti majd az elnökkel kapcsolatos dokumentumok aláírásánál. A beruházáshoz 1 milliárd 844 millió forint uniós támogatást nyert el a község, ami az I. ütem 67%-os támogatottságánál lényegesen magasabb, 80%-os támogatottságot jelent.
A lakossági hozzájárulás (önrész) 228 ezer forint. Aki lakástakarék-pénztári szerződést köt, annak számlanyitáshoz 4500 forintot kell befizetni, majd 61 hónapon keresztül fizetni havi 3500 forintot, vagyis 208 ezer 900 forintot kell állnia, amit az állami támogatással egészítenek ki a futamidő végén, míg aki egyösszegű befizetést vállal, annak 200 ezer forintot kell befizetnie induláskor. A társulás max. 80 millió forint hitel felvételéről is döntött, amit a legkedvezőbb ajánlatot nyújtó pénzintézettől vesznek fel.
A beruházás kiviteli tervei készen vannak, a kivitelező kiválasztása közbeszerzési eljárás keretében történik.
A társulást a beruházás műszaki átadása után 30 nappal meg kell szüntetni. A munkák elkészültének határideje: 2012. december 31.

Kapcsolódó posztok