Az első……………

Váczi Pálné Hegedűs Erzsébet 1926 06.29-én, Baracson született. Úgy gondolom, kevesen vannak, akik elmondhatják magukról, amit ő, hogy egy falu életében ő volt az első az óvoda 1953-as megnyitásakor, aki ellátta az összes feladatot.  Úgy mint óvónő, dajka néni, felszolgáló és takarító egy személyben.  Erzsike néniben tisztelhetjük az első dajka nénit Kisapostagon. Ez az állapot kb. egy hónapig tartott. Kislányával, aki 1947-ben született (Váczi Erzsébet ), az indulás évében még tudott az óvodába járni, úgy foglalkozott, mint a többi csöppséggel, mivel a drága gyermek utána első osztályos lett.
Világ életében szorgalmas és kötelességtudó volt a mi első dajka nénink.
Nagylányként leventelányként is szorgoskodott (1943) .
Házasságot 1945 10. 6-án kötött Váczi Pállal. Lányuk 1947-ben, fiuk 1951-ben született. Volt otthon is bőven dolga, hiszen a családot is el kellett látni imádott munkája mellett. Mindig szerette a gyerekeket, hiszen ők is szerették, és szeretik a mai napig is. Nyugdíjba vonulásakor az ünnepségen még a mécses is eltört a felé irányuló szeretettől.
Büszkék vagyunk rád, Erzsike néni, falunk első dajka nénije, és azt kívánjuk, hogy még sokáig itt legyél velünk, családod szeretetének ölelésében.
Kériné Zsuzsánna
nőegylet és dalkör

Kapcsolódó posztok