Kéményseprés!

Figyelem!

Kéményseprés!

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy 2012 március 23-tól a Kémény Zrt. munkatársai elvégzik a településen található kémények tisztítását, ellenőrzését.

A kéményseprő közszolgáltatás elsődleges célja az élet- és vagyonvédelem. Ennek érdekében a kéményseprők minden évben – kéménytípustól függően -. egyszer vagy többször ellenőrzik, szükség esetén tisztítják a kéményeket. A tevékenységet szabályozó 1995. XLII. törvény valamint az 51/1999. (XII.25.) BM rendelettel módosított 27/1996. (X.30.) BM rendelet illetve egyéb rendelkezések vonatkozó paragrafusai alapján a közszolgáltatás igénybevétele kötelező.

A munkavégzés során a kéményseprő minden használatban lévő illetve tartalék kéményt tüzetesen megvizsgál. A vizsgálat során ellenőrzi a kémények állapotát, a szükséges tartozékok meglétét, azok megfelelőségét. Amennyiben a kéményben a megfelelő működést korlátozó anyag található, azt a kéményseprő a rendelkezésre álló kéményseprő szerszámokkal megkísérli eltávolítani. A munkavégzés során tapasztaltakról, illetve a legfontosabb tudnivalókról a kéményseprő a helyszínen írásban és szóban tájékoztatja az ingatlan tulajdonosokat.

Kapcsolódó posztok