Testületi ülés 2012. június 25.

Kisapostag Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. június 25-i ülésén két rendeletet is alkotott. A 10/2012.(VI.25.) önkormányzati rendeletben magatartási formákat, mulasztásokat nyilvánított kirívóan közösségellenes magatartásnak illetve szabályozta azok szankcionálását, a büntetési tételek nagyságát. A rendelet az önkormányzati rendeletekből a májusban törvényi rendelkezések miatt deregulált szabálysértési tényállások helyébe lépett.

A 11/2012. (VI.25.) önkormányzati rendelet a szociális ellátásokról szóló rendeletet módosította, melynek az volt a célja, hogy az idáig előre fizetett szociális étkezést utólag kell befizetni.

A képviselő-testület határozatban fogadta el a Local Agenda 21 Programot, mely Kisapostag fenntarthatósági programja, és amelynek elkészítését a csatornázás II. ütem megpályázása során vállalta a település.

A víziközművekről szóló törvény változásával kapcsolatos az az intézkedés, melynek során a képviselő-testület kifejezte azon szándékát, mely szerint a paksi székhelyű Mezőföldivíz Kft.-vel kíván szerződést kötni 2012. szeptember 30-ig, mind az ivóvíz, mind pedig a szennyvízelvezetés szolgáltatásra vonatkozóan. A szerződéskötés a műszaki adatok, és a kalkulált bérleti-üzemeltetési díjak ismeretében kerül sor. Az eddigi szolgáltatók várhatóan felszámolásra kerülnek.

 

dr. Gentischer Ferenc jegyző

Kapcsolódó posztok