Óvodai beiratkozás

Felhívás óvodai beiratkozásra

(2016/2017. nevelési év)

Tisztelt Szülők!

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a 2016/2017. nevelési évre a Kisapostagi Mosolykert Óvodában a beiratkozás az alábbi időpontokban és helyen történik:

Időpont: 2016. május 4. és 5. 8:00 – 16:00 óráig

Helye: Kisapostagi Mosolykert Óvoda

Kisapostag, Széchenyi utca 7.

A felvételi jelentkezéshez szükséges iratok:

  • a gyermek születési anyakönyvi kivonata, vagy lakcímet és személyi azonosítót igazoló hatósági igazolványa, TAJ kártyája
  • az egyik szülő személyi igazolványa, lakcímkártyája,
  • bölcsődéből óvodába jelentkező gyermekeknek bölcsődei igazolás,
  • a gyermek esetleges betegségeit igazoló dokumentumokat, a gyermek fejlődésével kapcsolatban keletkezett dokumentumokat, szakértői véleményeket (SNI),
  • amennyiben a gyermeke halmozottan hátrányos helyzetű, vagy napközbeni ellátását biztosítani kell, úgy az ezt igazoló dokumentumokat (jegyzői határozat, gyámhatósági határozat és a szülő vagy szülők nyilatkozata).

Sajátos Nevelési Igényű gyermekek ellátására az Alapító Okiratban szereplő alaptevékenység kötelezi óvodánkat.

A Kisapostagi Mosolykert Óvoda felvételi körzete Kisapostag község közigazgatási területe.

A köznevelési törvény alapján lehetőség van a két és fél éves gyermek előjegyzésére,  felvételére abban az esetben, ha minden, a településen lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező három éves és annál idősebb gyermek óvodai felvétele megtörtént, és van szabad férőhely. Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 2015. szeptember 1-től hatályos rendelkezése szerint a gyermeknek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik élet évét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson kell részt vennie. Ez a kötelezettség azon gyermekekre vonatkozik, akik 2013. szeptember 1. előtt születtek, és még nem járnak óvodába.

Amennyiben a napi négy órában óvodai nevelésre kötelezett gyermek az óvodakötelezettségét külföldön teljesíti, a szülők kötelesek arról az óvodai beiratkozás idejének utolsó határnapját követő tizenöt napon beül, írásban értesíteni a gyermek lakóhelye, annak hiányában tartózkodási helye szerint illetékes jegyzőt.

Ez a kötelezettség a szülőt akkor is terheli, ha gyermeke már óvodai jogviszonyban áll és óvodakötelezettségét a jövőben külföldön teljesíti. Ez esetben előzetesen köteles értesíteni a gyermek lakóhelye, annak hiányában tartózkodási helye szerint illetékes jegyzőt.

A beíratás elmulasztása szabálysértési eljárást von maga után a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról szóló 2012. évi II. törvény 247. §-a szerint.

Az óvodai felvételről az óvodavezető dönt, és erről írásban értesíti a szülőt 2016. június 3. napjáig. Az óvodavezető felvételt elutasító határozatával szemben jogorvoslattal lehet élni, melyet Kisapostag község Jegyzőjéhez címezve, de a döntést hozó óvoda címére kell 1 példányban benyújtani.

              Tóth Judit

                 óvodavezető

Kapcsolódó posztok