95 éves Szabó Lajos bácsi

Isten éltesse a 95 éves Szabó Lajos bácsit!

–       Különös szeretettel és nagy megbecsüléssel köszöntöm Szabó Lajos bácsit kilencvenötödik születésnapja alkalmából – hiszen őt nemcsak mint szépkorút, hanem mint településünk legidősebb állampolgárát is köszönthetem – e szavakkal kezdte ünnepi beszédét Schreiner Béla polgármester úr, majd a folytatásban elmondta, hogy az ünnepelt küzdelmes, nehéz és – a mi szemünkkel nézve beláthatatlanul hosszú – utat járt be élete során. 1916. szeptember 17-én született a Szeged melletti Mindszenten – elemi iskoláit is itt végezte. Még szinte gyermekként dolgozni kezdett, hogy a család megélhetésén könnyítsen. Megismerkedett Ádám Juliannával, akivel 1946. május 4-én házasságot kötöttek Makón. Lajos bácsi szerette volna  a családot anyagi biztonságban tudni, ezért ács szakmát tanult és a tsz építőipari részlegénél dolgozott, egészen nyugdíjaztatásáig. A család Mindszenten telepedett le, ott építkeztek és ott született két gyermekük: Lajos és Katalin. Idővel a gyermekek felnőttek és kirepültek, 6 unokával és 7 dédunokával ajándékozták meg a nagyszülőket.
A házaspár 1999 júliusában költözött Kisapostagra, a lányukhoz. Házassági esküjüket mindvégig megtartották: „bánatban és örömben, gazdagságban, szegénységben, egészségben, betegségben”. Az idén lettek volna 65 éves házasok, de ezen a szép ünnepen már nem tudták egymás kezét fogni; Juliska nénit a Teremtő tavaly magához szólította.

Magyarország Kormánya emléklappal fejezi ki szépkorú polgárai iránti háláját és tiszteletét. Kisapostag polgármestere, Schreiner Béla ezzel az oklevéllel, egy üveg borral kívánt a maga, a Polgármesteri Hivatal és Magyarország Kormánya nevében jó egészséget és további boldog éveket az ünnepeltnek. A Hivatal nevében Pappné Környei Erika köszöntötte egy virágcsokorral Lajos bácsit.

Szabó Lajos bácsi 95. születésnapja alkalmából Szentesen élő Lajos nevű fia és Kisapostagon élő lánya, Safárik Imréné, születetett Szabó Katalin születésnapi ünnepséget szervezett, melyen az egész család szeretettel köszöntötte a többszörös nagy- és dédpapát.

Lajos bácsinak a fia révén három unokája és három dédunokája – Zoltán (gyermekei: Borka és Panna), Andrea és Katalin (gyermeke: Linett) -, lánya révén pedig három unokája és négy dédunokája – Aranka (gyermeke: Alex), Gabriella (gyermeke: Ádám) és Imre (gyermekei: Martin és Fanni) – kívánt boldog 95. születésnapot.

Lajos bácsi korához képest jó egészségnek örvend, a hallása ugyan kicsit gyenge, de szíves-örömest elfújta a gyertyákat a születésnapi tortán, és szívesen koccintott az ünneplő társaság tagjaival. Mi is jó egészséget kívánunk, találkozzunk a 100. születésnapján is!

Kapcsolódó posztok