Háziorvos

Új háziorvosunk: dr. Fekete Borbála

Szabolcsból költözött ide 11 éves kisfiával dr. Fekete Borbála, hogy a nyugállományba vonult dr. Szabó Lászlótól átvegye a Kisapostag-Baracs háziorvosi körzetet.

A doktornő szülei is orvosok. Ő maga aneszteziológus, intenzív terápiás és sürgősségi betegellátó orvosi szakvizsgákkal is rendelkezik a háziorvosi szakvizsga mellett. A dunaújvárosi  kórházban is vállalt munkát.

Miért pont Kisapostagra – Baracsra esett a választása? – kérdeztem, amikor a rendelőben felkerestem.

–        Amikor eljöttünk a kisfiammal megnézni Kisapostagot és Baracsot, május volt. Éppen nyílt az orgona, virágzott a határban a repce, gyönyörű volt a környék. Nagyon jó fekvésűek a települések és szinte azonnal beleszerettünk a látványba. Akkor döntöttem el, hogy idejövünk, amikor a kisfiam megkérdezte, nem maradhatnánk-e máris itt… – idézte fel mosolyogva a történetet a doktornő, majd eddigi tapasztalatairól szólva elmondta, hogy a terület nagy, a települések elöregedőben vannak, és ez meghatározza az orvos munkáját is. Idősebbek esetében kevesebb lehetőség nyílik a betegségmegelőzésre, inkább az egészségi állapot szinten tartása a cél.

A doktornő szeptember elsején vette át a körzetet, és három hónapon belül minden betegével találkoznia kell. Ez azt jelenti, hogy kér minden kisapostagit, aki a körzethez tartozik, hogy ha egészséges is, november végéig keresse fel őt rendelési időben.

Hétfőn 11-13, kedden 8-11, csütörtökön 14-16 és pénteken 11-12 óráig van rendelési idő. A csecsemő tanácsadás időpontja is megváltozik: Kisapostagon csütörtökön délelőtt lesz.

kk

Kapcsolódó posztok