Tájékoztató a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésről

Forrás: www.dunanett.hu
Tisztelt Ügyfeleink!
Dunanett Nonprofit Kft. teljes szolgáltatási területén bevezetésre kerül a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés.

Azon településeken, ahol eddig is így működött a szolgáltatás, 2015. március 15-ig változatlan formában végezzük a továbbiakban is a szelektív hulladékgyűjtést.

2015. március 16-tól kibővül a szelektíven gyűjtött hulladékok elszállításának módja, illetve minden településre egységesen az alábbi rendszer kerül bevezetésre. A korábbi gyakorlat szerint a közszolgáltatás keretében, a sárga színű műanyag zsákokban a PET- palack és a mosószeres flakon mellett az alumínium és a vas csomagolási hulladékot (például sörösdobozokat, konzervdobozokat) is el lehet helyezni.

A papír gyűjtésére szolgáló kék színű zsákokban a papír mellett az italos karton (például tejes doboz) csomagolási hulladék is elhelyezhető.

Flakonokat, italos kartondobozokat összetaposott, kiöblített állapotban kérjük a hulladékgyűjtő zsákokba elhelyezni. Veszélyes anyagok tárolására használt csomagolóanyagot továbbra se tegyék bele a zsákokba.

A hullámpapírt a szelektív hulladékgyűjtési szállítási napokon a zsákok mellé, lapra hajtogatva, összekötve kérjük kihelyezni.

A sárga és kék színű hulladékgyűjtő zsákok folyamatos biztosítását társaságunk végzi.

Csomagolási üveghulladékok gyűjtésére az illetékes önkormányzatokkal egyeztetve gyűjtőszigetes pont(ok) kerül(nek) kialakításra. Kérjük, hogy a tárolóedényekbe továbbra se helyezzenek el síküveget (például ablaküveg, szélvédőüveg, akváriumüveg, stb.), valamint előzetesen veszélyes anyag tárolására használt üveget (például sósavas üveg).

Megértésüket köszönjük.

                                                                                                                                    Tisztelettel:

                                                                                                                                                                                                                                     Dunanett Nonprofit Kft.

Gyűjtési időpontok Kisapostagon 2015-ben:

01.16.

02.20.

03.20.

04.17.

05.15.

06.19.

07.17.

08.21.

09.18.

10.16.

11.20.

12.18.

 

Kapcsolódó posztok